Un derby amputat: CFR vs U. Cronică din afara stadionului

Digisportul titra mare cu câteva minute înainte de începerea meciului: 5000 de spectatori la CFR-U. Talentatul domn Paskany şi-a urmat interesele şi a tras lozul câştigător. Scopul scuză mijloacele, chiar dacă se părea că echipa din Gruia şi-a dat cu stângul în dreptul în ceea ce priveşte managementul partidei.

CFR conducea la pauză cu 2-1,  prin loviturile letale ale lui Cadu şi Weldon, o anemică echipă a lui U, salvată, totuşi, în final de noul comic dintre buturile ceferiste, Beto, care a gafat ca Rică Răducanu în vremurile lui bune.

Din spiritul lui U  nu a răzbătut pe stadionul golaş din Gruia decât cântecul nesfârşit al unei galerii care vine din alte vremuri ale fotbalului, dublată, în online, de hashtag-ul twitteristic  #haideU. Din păcate, entuziasmul care caracterizează şepcile roşii s-a izbit de experienţa superioară a CFR-ului şi de aşezarea în teren a echipei lui Jorge Costa, antrenorul care a trecut de la clima mai blândă a Portugaliei la ceaţa lăptoasă a Clujului.

Debutul celei de-a doua reprize a reaprins speranţele suporterilor lui U, prin atacuri mai susţinute ale favoriţilor, care au atins punctul culminant printr-un şut ratat lui Adrian Cristea. Dar, în loc de renaşterea lui U, Kapetanos şi-a confirmat reputaţia de killer, pe spatele unor fundaşi lipsiţi de reacţie ai lui Ionuţ Badea. 

3-1, şi meciul s-a terminat în minutul 67, restul partidei caracterizându-se prin încercarea CFR-ului de a păstra rezultatul şi prin timiditatea lui U, echipă care trebuie să mai muncească mult până să ajungă la nivelul propriei galerii si al stadionului modern pe care îl are.

Pe lângă meciul destul de bun, cu multe goluri, aşa cum anticipam, rămâne gustul amar provocat de preţul neruşinat al biletelor, fără precedent în fotbalul românesc. Cred că CFR putea să bată şi cu 15000 de suporteri ai lui U în tribună. Un derby cu un stadion gol este un derby amputat, din care scoţi toată seva spectacolului, doar pentru a lua toate cele trei puncte. 

E noapte înceţoşată peste Gruia, suporterii lui U plâng în fularele alb-negre, părăsind locul al patrulea din Liga I la intersecţia celor şapte străzi şi aşteptând primăvara revanşei pe Cluj Arena, iar CFR-ul urcă pragmatic pe locul 2, în urmărirea lui Dinamo.

U pleacă învinsă de pe stadionul din Gruia
Sursa foto: gsp.ro



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă