Semifinala Cupei României Timișoreana - retur: CFR Cluj- Dinamo 2-1 (0-0). Scor general: 3-2

14 aprilie 2010
Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Asistență: 12880 spectatori

Meci spectaculos în returul semifinalelor Cupei României Timișoreana, la Cluj, între CFR și Dinamo, la distanță de o lună față de întâlnirea din campionat, din 13 martie 2010, încheiată cu scorul de 2-2. Se pare că jucătorilor de la CFR le priesc meciurile cu Dinamo, deoarece înscriu cel puțin două goluri și evoluează mult mai bine decât cu alte echipe.
Din primele faze ale meciului a reieșit pofta de joc a CFR-ului, mult mai prospătă la doar trei zile de la meciul cu Rapid, datorită schimbărilor semnificative făcute de antrenorul Mandorlini în formația de start. CFR-ul a arătat în prima repriză ca o echipă mare, atacând poarta dinamovistă în minutele 2 (Emil Dică, șut de la 20 de m, pe lângă),  6 (șut Gabi Mureșan: nu întâmplător antrenorul inspirat al CFR-ului i-a strigat lui Mureșan pe holul sălii de conferințe "Bravo, Muri!"), 12 ( Culio șutează, dintr-un corner executat de Dică, dar Munteanu prinde), 13 (Emil Dică), 20 (șut în diagonală al lui Dică, respins cu greu de Munteanu în corner) și 30 (Deac de la marginea careului dinamovist, puțin pe lângă). Dinamo a răspuns prin două șuturi anemice, ale lui Torje și Molinero.
A doua repriză debutează cu o fază pe care nu am văzut-o bine, deoarece s-a desfășurat în partea opusă, eliminarea lui Edimar de la CFR, în urma unui fault la D. Kone, în minuutul 46. Dar acest cartonaș roșu nu a făcut decât să declanșeze fiesta vișinie, mai întâi prin Nicolae Dică, în minutul 52, servit ca în manualele de fotbal de Traore și beneficiind de bunăvoința unei apărări pe care la acea fază Cornel Dinu o găsește plină de haz.  Golul CFR-ului a avut ceva din combinația clasică Ilie Dumitrescu-Hagi din meciul cu Argentina. După 22 de minute, dinamoviștii egalează la o fază confuză în careul clujean, Andrei Cristea reamintindu-și că acum cinci ani îngenunchea Valencia. Minunea nu a durat decât cinci minute, în care am crezut că vom avea prelungiri, pentru că Traore a devenit omul meciului, prin golul marcat.
Și ajungându-se la 2-1, era clar că CFR-ul nu va  mai pierde, pentru că pe bancă se afla italianul Mandorlini, crescut la școala unui  catenaccio eficient.
A fost spectacol și în tribune. Galeriile s-au contrat, în buna tradiție a  stadionului mioritic, suporterii dinamoviști scandând în minutul 28 Afară, afară, cu ungurii din țară, iar clujenii răspunzându-le cu o urare legată de intrarea clubului Dinamo București în UE.
Una peste alta, după cum spune clișeul, CFR s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în finala Cupei, devenind o specialistă a acestei competiții.

www.iioanivascu.blogspot.com - Blog acreditat la Semifinala Cupei României CFR- Dinamo

Galerie foto


Înainte de meci




Suporteri
Scenografie
Pasa lui Traore la primul gol
Nuno Claro, îngenuncheat de Andrei Cristea
Golul lui Traore




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă