Fanteziile unui republican convins


Materialul exploziv din Ziua de Cluj de azi, care lansează ipoteza conform căreia prințul Charles al Marii Britanii ar putea deveni regele Carol al III-lea al României, a generat în mintea mea de republican convins o aprigă dezbatere matinală privind avantajele și dezavantajele republicii, respectiv monarhiei. Și pentru că fantezia nu poate fi îngrădită, am încercat să mă conving dacă unele scene profund republicane ar fi posibile în plină monarhie anglo-saxonă, ca supus al lui Charles de România.

2016: Charles de România reclamă la organismele internaționale fraudarea alegerilor parlamentare  de către Partidul Republican, fost FSN, PD (FSN), PD, PDL, și cere arestarea președintelui Biroului Electoral Central, care și-a luat, pe rând,  tainul de la partidul advers, de la ruși și de alte forțe antimonarhiste. După alegeri, câștigate în cele din urmă de partidul lui, Charles de România tace mâlc, uitând subit de fraudă și arestări.

2017:  La un an după câștigarea alegerilor de către partidul monarhist, Charles de România intră în conflict deschis și sângeros cu primul-ministru pe care l-a susținut, declarând că avem de-a face cu un dandy incompetent cu pretenții de civilizație, care nu e în stare să declare alegeri anticipate când se află pe val. De asemenea, în acest an, este pornită urmărirea penală împotriva fostului președinte al României, Traian Băsescu, sub patronajul lui Charles de România, spun gurile rele ale televiziunilor mogule (B1, OTV, Taraf tv, Etno), influențate tot mai mult de Partidul Republican

2018: La alegerile europene, candidează ca independent prințul Harry de Wales,  fiul lui Charles de România, care câștigă un mandat de europarlamentar, cu sprijinul partidului de guvernământ. Sprijinit de primarul monarhist al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalty, Harry câștigă detașat alegerile. Este acuzat de manipularea alegătorilor prin oferirea de găleți pe care era inscripționat chipul mamei sale, prințesa Diana, și a unor pungi de făină aduse direct din Regatul Unit, de Gheorghe Butterfly, președintele Consiliului monarhist al județului Suceava,  cu avionul ministrului român al apărării, Gabriel Oprea.

2019: La ieșirea de la celebrul local Cireșica, din Neptun, Charles de România smulge, cu forța pe care i-o dă sângele albastru al casei de Windsor, un iPhone 11 din mâna unei ziariste care îl filma, întrebând-o la urcarea în mașină dacă nu are nevoie de resuscitare și adresându-i printre dinți zguduitoarea replică : Vin în birou la tine, să o facem..., în româna britanică.


Și lista continuă...

Orice asemănare cu personaje sau evenimente republicane este absolut întâmplătoare.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă