Arde Liga lui Mitică! CFR vs. U

Mijloc de noiembrie fierbinte în liga lui Mitică. Clujul este mâine, 19 noiembrie 2011, oraș închis. CFR 1907 și U 1919 dezgroapă securea războiului aproape secular, într-un meci în care se confruntă locurile 3 și 4 din primul eșalon fotbalistic, despărțite conjunctural doar de un punct. 

Meciul are câteva aspecte care trebuie subliniate cu creionul roșu și marcate cu semnul exclamării.

Nu joacă Messi sau Cristiano Ronaldo, dar cel mai ieftin bilet la peluză costă 150 de lei. Cred că poți vedea lejer un  Real-Barca cu 50 de euro, dacă nu ești abonat. Ce să facem? Trebuie plătită scump onoarea de a-i vedea pe Cadu și Adrian Cristea.

E remarcabilă renașterea lui U, care are evoluții din ce în ce mai bune. Vechea gardă dinamovistă, Cristea, Niculescu și Boștină, pune umărul la readucerea în prim-plan a șepcilor roșii. O echipă care poate să înceapă să câștige trofee după ce a intrat definitiv în inimile suporterilor.

CFR, deși a fost învinsă de Dinamo în meciul de acasă, acumulează punct după punct, fără să rupă gura târgului microbistic, dar menținându-se pe podium. Nu prea am văzut-o jucând sezonul acesta, dar cred că numele lui Jorge Costa va atârna greu în destinul echipei în acest sezon.

Ne așteaptă un duel tăios, poate spectaculos, dacă ne luăm după numărul de goluri marcate de fiecare echipă în acest sezon, marcat de șocanta înfrățire a galeriilor în fața prețului nerușinat al biletelor și de speranța că străzile marelui oraș cultural care este Clujul nu vor fi străbătute de stafia hidoasă a huliganismului.

Ca o avancronică a meciului, vă invit să răspundeți la următoarele două sondaje:









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă