Buzdu şi Moraru/ Şi-au găsit...Groparu


Buzdu şi Morar, de la emisiunea Lăsatul secilor

Sursa foto: amelie.ro
Eternă presă şi şi fascinantă blogosferă! Cum ne furnizaţi zi de zi subiecte suculente de discuţie în online şi în offline!



Deşi pe net se defăşoară campanii menite să arate că românii sunt deştepţi, am putea intra în Cartea Recordurilor cu o  premieră mondială. Producţia se numeşte Furt de glume şi îi are ca protagonişti pe Buzdugan şi Morar, de la Radio Zu, care efectiv iau articole amuzante postate pe bloguri şi le prezintă în emisiunea lor drept creaţii proprii. 


Situaţia nu e nouă şi mă mir că de-abia acum s-a sesizat încărcătura sa penală . Julius Constantinescu, de la Daily Cotcodac, aici, şi Groparu, de la site-ul cu denumire de origine controlată, aici, le aplică tratamentul meritat celor doi hoţi de glume


Mai vechi, se pare, decât emisiunea Schimb de mume, serialul Furt de glume, cu Buzdu şi Morar, cred că a debutat la 22 ianuarie 2009, cu acest articol, în care  jurnalista Simona Tache, de la Academia Caţavencu, scria că cititorii i-au atras atenţia că textele ei sunt popularizate în eter prin gurile celor doi ZU.  Sunt episoade, ca acesta, în care umoriştii undelor ZU fură până şi comentarii de pe bloguri. 


Se ştia de ani buni că Buzdu şi Morar, cei prea plini de umor, îşi bagă picioarele în tot ce ţine de drepturile de autor, crezând că postările de pe bloguri sunt nişte simple cuvinte mâzgălite pe ziduri, special pentru emisiunea lor matinal-penală.


Această situaţie, altfel jenantă pentru cei doi matinali ZU, spune, de fapt o poveste despre dezonoarea unei părţi a presei româneşti de azi şi despre valoarea drepturilor de autor într-o societate în care s-a creat un brand, furt de glume, cu Buzdu şi Morar. 


O, ţară tristă, unii fură şi umor!


  
         

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă