Politica în vremea cătușelor

Toamna se lasă peste țară cu gust tăios de cătușe. Cad capete de oameni de afaceri, de sindicaliști și de primari, ca niște frunze în bătaia vântului de la Cotroceni sau de aiurea. Ole, ole, DNA bastionul anticorupției e, iar Morarul șef continuă să macine destine la comandă, dar, nu știu care  sunt motivele, nu le strivește până la capăt. 

Au trecut prin ciurul cătușelor și au simțit răcoarea pe care o atrage după sine gura prea slobodă mai toți incomozii zilei, de la Becali și Diaconescu până la primarul Craiovei, Solomon. După ce s-au răcorit de-a binelea, au ieșit purificați de după gratii, cântând osanale cui trebuie. Zornăitul cătușelor se pare că are un efect terapeutic pentru urechile celor vizați, le unge ciocănelul și scărița și îi face mult mai sensibili la chemările de sirenă ale Jucătorului Suprem.

Îndrăgostiți brusc de doctrina populară, își pun în mișcare întreaga influență pentru binele comun. După ce ies din vâltoarea arestului preventiv, ei se angajează să lupte pentru progresul României, braț la braț cu cel care i-a prigonit. Victima și călăul ies la plimbare pe bulevard, după cele 29 de zile de purgatoriu, zâmbindu-ne șăgalnic. lar noi rămânem aceiași proști care consumă circ pe pâine.

Ieri, Camera Deputaților a decis înghețarea salariilor și pensiilor până în anul 2013, azi, DNA întoarce cu susul în jos Primăria din Cluj și casa primarului Sorin Apostu. Încă o dovadă clară că ni se servesc drept bombe perdele de fum și că El Comandante are aceeași unitate de măsură și cu adversarii și cu amicii. Granița dintre cele două categorii este la fel de subțire ca aceea dintre viață și moarte.

Entuziasmată de arestările recente din PDL, opoziția, destul de anemică de altfel, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a încinge hora victoriei. Partidul de guvernământ este încă pe cai mari și își pregătește perpetuarea după 2012, profitând de naivitatea și prostia opozanților.

Comentarii

Mircea HAMZA a spus…
Procurorii DNA fac percheziții la primărie, la casa primarului pedelist și la cabinetul notarial al nevestei primarului, probabil în legătură cu matrapazlâcurile vicepreședintelui CJ Cluj, alt pedelist de marcă. Ii voi crede pe procurori doar atunci când dosarul va fi trimis în instanță și vinovații vor fi pedepsiți. Am văzut până acum destule cazuri cu rechizitorii cu greșeli intenționate de procedură astfel ca hoții pedeliști să scape în instanță tocmai cu ajutorul viciilor de procedură. Până atunci îi invit pe procurori să cânte la alt masă… Despre păpușarul care trage de sforile DNA, găsiți mai multe filme pe http://www.mirceahamza.com.
Ioan Ivaşcu a spus…
Vă mulțumesc pentru comentariu, domnule Hamza.

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă