Suspendarea lui Băsescu, între Ponta şi-Antonescu

La început de săptămână şi la sfârşit de noiembrie, scena politică românească arde în flăcări, cum zicea un hit. Uniunea Social-Liberală, care sună puţin a uniune consensuală, a decis să răstoarne toate pronosticurile şi să demareze în trombă suspendarea onorabilului prezident cotrocenit. Ce şanse ar fi avut la casele de pariuri o eventuală suspendare săptămâna trecută?

Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt pe cale, după părerea mea, să facă o greşeală de strategie politică. Deşi nu sunt un susţinător al lui Băsescu, ci din contră, cred că o eventuală a doua suspendare nu ar face decât să contribuie la refacerea unei statui ciobite.

Aflat pe toboganul scăderii ireversibile de popularitate, Băsescu, animal politic aşa cum îl ştim, rânjeşte satisfăcut când simte că, paradoxal, suspendarea l-ar salva. La fel cum, atacul furibund pe toate canalale mogule şi nemogule din 2009 nu i-a făcut decât un imens serviciu.

Nu aşa se pot câştiga inteligent alegeri, interpretând mereu aria Schimbarea domnilor, bucuria nebunilorSă schimbăm mereu, pe masa de şah-mat a politicii, un nebun cu altul la fel de mare sau chiar mai mare? Poate ar fi o şansă teoretică dacă în locul nebunului, ajunşi la capătul tablei de şah şi al răbdării, am pune un rege sau o regină, dar nu unii din dinastia băsesciană a lui Paul de România, cu a lui prinţesă Lia.


Ştirea m-a prins nepregătit ca o stângă a lui Bute, aşa că vă întreb, ca să mă dezmeticesc, dacă suspendarea onorabilului prezident ar avea şanse de reuşită.






Un fleac, te suspendăm!
Sursa foto: adevarul.ro




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă