Mulţumim, Steaua! Mulţumim, Nikolici!

Coregrafie superbă a suporterilor stelişti
Sursa foto: www.prosport.ro
Primăvara europeană a echipelor  româneşti are, ca de atâtea ori de-a lungul istoriei fotbalistice, culoare roş-albastră. 

50000 de oameni, record de audienţă pe Naţional Arena, au acompaniat într-o atmosferă de neegalat trecerea Stelei în faza următoare a Europa League. 

Beneficiind şi de victoria lui Schalke în Israel,  2-0 cu Macabbi, golul al doilea al nemţilor fiind marcat chiar de Marica, Steaua a jucat entuziasmant, cu o echipă cipriotă, AEK Larnaca, de care ne temeam prin minutul 66, când era 1-1.

După decepţia provocată de Vaslui, bătută şi eliminată fără drept de apel de Zurich, Steaua a reparat o seară care părea ratată,  împinsă de la spate de un public electric, cu sânge roş-albastru.


Meciul a adus în prim-plan un fotbalist de forţă, muntenegreanul Nikolici, care a devenit killerul ciprioţilor, prin cele două goluri marcate.


Pe vremuri, dacă o echipă românească întâlnea vreodată una cipriotă, ne puneam doar problema scorului, care putea fi de la 4, 5 în sus. Astăzi valorile s-au echilibrat, iar Steaua a tras din greu pentru o victorie de care fotbalul românesc avea nevoie.

Nikolici a adus primăvara pe Naţional Arena




Calificare de aur pentru Steaua, iar fiecare suporter dintre cei 50000 din tribune şi dintre  cele câteva milioane din afara stadionului rosteşte în sârbă un emoţionant хвала (Mulţumesc), Nikolici!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă