Să ne fie ruşine!

Dimineaţă de luni, începută tragic cu vestea sinuciderii cântăreţei Mălina Olinescu, la vârsta de doar 38 de ani. 

Motiv pentru care ar trebui să ne punem cenuşă în cap şi să ne fie o cutremurătoare ruşine, deoarece, în afară de cauzele personale ale unui asemenea gest, putem vedea modul în care se poziţionează românii faţă cu valorile. 

Să ne fie ruşine că acceptăm ca nonvalorile să ne calce în picioare valorile, fiind prea scârbiţi de viaţă ca să schiţăm vreun gest de împotrivire!

Să ne fie ruşine că am acceptat ca întreaga ţară să fie manelizată, punând bunul gust la stâlpul infamiei!

Să ne fie ruşineAdrian Copilul Minune şi Gigi şi Mitică apar mult mai des pe ecrane, în numele audienţei ridicate, decât un artist care are de transmis un mesaj, dar care nu face audienţă şi, deci, bani!

Să ne fie ruşinepunem banii mai presus de oameni, chiar când aceştia au un talent deosebit! Dacă nu sunt profitabili, le trântim în nas uşile indiferenţei. Cum se vede că s-a întâmplat şi în cazul de care discută toată mass-media azi. Detalii, aici.

Să ne fie ruşine că trăim în ţara în care vedete sunt Bianca şi Cruduţa, iar cel mai citit ziar este Cancan!

Să ne fie ruşine că nu  mai avem puterea să ne fie ruşine!

Comentarii

Orest a spus…
Inteleg ca esti revoltat de realitatea romaneasca insa cred ca ar trebui sa intelegi ca asta este adevarata expresie a societatii romanesti ... in comunism societatea nu se putea manifesta si de aceea probabil nu ai auzit de formatii precum Azur,Generic sau Albatros (foarte la moda in anii '80) si probabil nu ai auzit de adevarate hituri (cuantificate dupa numarul de fani veritabili, fara sa fiu ironic) precum: Se marita Mona, S-a marit armata, Sa-mi dai scrisorile, Viata militarului sau Nu-mi dau dragostea. Asa ca Adrian Copilul Minune, Nicolae Gutza, Florin Salam, Adi de la Valcea sau Vali Vijelie sunt expresia aceleasi societati care de data asta are posibilitatea de a-si asculta muzica prin mijloacele de popularizare in masa si asta a ales societatea si asta va alege intr-o proportie semnificativa: majoritatea. Daca aveai iluzii cu privire la lucrurile astea ar fi bine sa te uiti din nou in jur .. poate ar fi bine sa mai scoti capul din Ardeal, sa faci o vizita si prin alte parti ale tarii sa vezi care-i situatia si sa-ti intelegi mai bine tara in care traiesti...
Ioan Ivaşcu a spus…
@Orest: Mersi, Orest. Sunt mai mult decat revoltat.

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă