Ultimul asalt al primăverii

Deşi nu mai trăim cu sufletul supendat de firele tremurânde ale  emoţiilor, ne putem trezi, cu puţin noroc, în primăvara fotbalistică a Europei. Miezul nopţii de miercuri spre joi poate avea miros de primăvară timpurie pentru două echipe româneşti, în cazul în care acestea vor învinge.

FC Vaslui, revelaţia, cu FC Zurich, şi Steaua, cu mai puţin cunoscuta AEK Larnaca, sunt echipele cărora le revine ingrata misiune de a salva  sezonul ratat al echipelor noastre. Un sezon marcat de prestaţia împleticită a unui Rapid anemic, pentru care bagheta lui Lucescu Jr. nu s-a dovedit suficientă, şi de Oţelul antologicelor 0 puncte. Gaz Metan Mediaş a incendiat Mainzul, dar şi-a oprit marşul triumfal la porţile Vienei, iar Dinamo a fost eliminată atât de devreme, încât am şi uitat că a jucat anul acesta în Europa League. 

Renăscutul Sânmărtean poate fi cheia succesului



FC Vaslui, cu Hizo şi Sânmărtean în avangardă, îşi propune să deregleze ora de primăvară a ceasurilor elveţiene, care, nu de puţine ori, şi-au înfipt minutarele surprinzătoare în sufletul marilor echipe de pe Continent. Ultima păţită este Manchester United, care a fost dezonorată de Basel în Champions League.

Dar speranţele noastre sunt intacte: un dulău bate la porţile Zurichului şi vrea să muşte adânc din cozonacul aburind al calificării, oferindu-ne un Crăciun anticipat. Aceasta după ce a produs pagube mari în curtea lui Lazio.

Steaua, venită după trei meciuri foarte tari, cu Schalke, Dinamo şi CFR, încearcă să o bată pe AEK Larnaca, în faţa a  49.950 de cumpărători de bilete, cu 763 mai mulţi decât la România-Franţa, din octombrie, care aşteaptă să aprindă, ca pe vremuri, torţele calificării. Ca acest lucru să se producă, este obligatorie o singură condiţie: nu cumva Maccabi şi Schalke să-şi facă prieteneşte cu ochiul, cum s-a întâmplat săptămâna trecută în galonata Champions League, cu francezii stilaţi de la Lyon şi croaţii filantropi de la Dinamo Zagreb.
Publicul va fi atuul Stelei

Ne aşteaptă două meciuri tari, la finalul cărora se poate reface relaţia şubredă dintre microbistul român şi fotbalul autohton.

Hai Vaslui! Hai Steaua! Luaţi cu asalt primăvara!











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă