Mediaş, cetatea seculară a folkului de calitate






Ca în fiecare an, în pragul unui Decembrie cu mireasmă de suflet, cetatea medievală a Mediaşului îşi deschide generos porţile, pentru a primi trubaduri din toate zările României. Luptele seculare ale folkului medieşean se întâmplă de 28 de ani, ani în care Mediaşul şi-a consolidatat, cu fiecare ediţie, rolul de punct strategic pe   harta destul de bogată astăzi a folkului românesc.

Dacă am porni prezentarea sec, am spune că informaţiile relevante le găsiţi pe site-ul competiţiei, unde sunt afişate şi rezultatele preselecţiei pentru competiţia foarte dură care va urma. În acel spaţiu virtual îmbibat de folk veţi afla înregistrări, fotografii şi texte de la ediţiile precedente.


Cum fug de sec, dar nu de  secular, o să vă relatez că am avut o scurtă discuţie cu domnul Ioan Ivan, distins folkist şi blogger, membru al grupului folk Motto din Mediaş, de care mă leagă o frumoasă prietenie în online. 


Domnia sa este primul folkist care mi-a pus o poezie pe muzică, pe care o puteţi asculta aici, iar acum a fost foarte deschis în a-mi oferi informaţii inedite despre festivalul al cărui fondator este.


După ce deplângea într-un articol plăcuta povară a preselecţiei la Festivalul Mediaş- cetate seculară, sufletistul domn Ioan Ivan mi-a făcut câteva dezvăluiri în premieră despre viitorul festivalului: Festivalul Mediaş Cetate Seculară va avea şi un concurs de poezie, începând cu anul viitor. Am discutat posibilitatea de a avea şi această latură culturală în competiţie. Încă nu ştim cam care ar fi procedura poate să se trimită poezii pe e-mail., iar un juriu format din personalităţi marcante să decidă.


Aşadar, vă ofer în premieră o informaţie datorită domnului Ioan Ivan: din 2012, Mediaşul ar putea găzdui Festivalul-Concurs de Muzică Folk şi Poezie Mediaş- cetate seculară.


Şi. cum spune unul dintre cântecele grupului medieşean Motto, ale cărui versuri au fost folosite şi de regretatul Ion Aldea-Teodorovici, bucuraţi-vă, prieteni, de prieteni şi de fraţi la Mediaş-cetate seculară!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă