Ultima frontieră a morţii se întoarce la Moisei (III)

Actul de recuperare a filmului Ultima frontieră a morţii, realizat de Virgil Calotescu în comuna Moisei, judeţul Maramureş, în anul 1979, a declanşat o adevărată revoluţie în online. 

Împreună cu domnul Vasile Danci Moroşanu, am lansat un proiect de recuperare a valorilor inestimabile ale Moiseiului, care ar cuprinde o prezenţă activă în social media, dar care nu se poate realiza fără ajutorul moiseienilor. Dragi moiseieni, vă rog să vă alăturaţi acestei încercări de a salva memoria culturală a satului vostru natal! Detalii concrete despre acţiunea noastră vă voi oferi în zilele următoare.

Astăzi, vă prezint o mărturie a unei persoane care a participat, ca figurant, la turnarea filmului Ultima frontieră a morţii. Se numeşte Tomoiagă Maria, a Şuşchii, cunoscută în sat mai mult drept  mătuşa Mărie a Frizerului, care prezintă cu un umor mereu proaspăt file din istoria Moiseiului de altădată. Îi mulţumim mult. Vă rog să urmăriţi filmuleţul şi să reflectaţi dacă o asemenea comoară şi altele ca ea merită salvată. 

Moiseieni, salvaţi Moiseiul, satul comoară al Maramureşului şi al României! Salvaţi-vă pe voi înşivă!



Comentarii

moroshan a spus…
Doamne-ajută,
DUMNEZEU CU NOI :)

Postări populare de pe acest blog

Stonehenge de Maramureş-brand cultural

Copil în comunism

Interviu: Laurenţiu Bădicioiu: Un festival internaţional de poezie şi epigrame are succes într-o lume manipulată şi manipulantă